CategoriesOver Daily Juices

Wat is slowjuicen?

Bij Daily Juices maken we gebruik van een proces dat slowjuicen heet. Ons groente en fruit wordt niet rigoureus in stukken gehakt door een blender, maar langzaam geperst en gecrusht. Hierdoor blijft er een verser, lekkerder en gezonder sap over. Het sap uit een slowjuicer heeft meer vitaminen, mineralen en enzymen dan een ‘gewoon’ sapje. Dat proeft u terug in ons dagelijks geperste sap. Hieronder leest u de voordelen van een slowjuicen tegenover een gewone sapcentrifuge. Wilt u liever direct een lekker en gezond sapje? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is in feite een soort sapcentrifuge. Het grote verschil is echter de snelheid waarmee de vijzel (het element dat daadwerkelijk het fruit en de groente perst) draait. Deze snelheid ligt veel lager dan bij standaard keukenapparatuur (zo rond de 80 tot 100 rotaties per minuut). Slowjuicers ‘versnipperen’ de inhoud ook niet, maar persen en malen het. Min of meer is dit te vergelijken met kauwen op eten. U begrijpt dat het sap hierdoor verser en frisser smaakt. Daarnaast is het sap zo ook gezonder, omdat de vitaminen, mineralen en enzymen behouden blijven. Ten slotte is een slowjuicer ook nog economischer in gebruik. Het haalt tot wel 20% meer sap uit de groente en het fruit, waardoor er minder nodig is om een vol glas sap te drinken. Dit proces levert minder drogere pulp op. Sla, spinazie, bladgroenten en kruiden zijn uitsluitend met een slowjuicer te persen.

Het is even doorzetten, maar uiteindelijk zorgt een detox voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie. Periodiek detoxen kan ook fijn zijn voor mensen die last hebben van overgevoelige darmen. Door de darmen te reinigen en daarbij wat rust te gunnen, ervaren mensen dat ze minder prikkelbaar zijn.

Fysiek en mentaal detoxen

Veel mensen omschrijven een detox als ‘verhelderend’. Het is namelijk erg fijn om eens bewust met uw lijf en voeding bezig te zijn. Een groot deel van de mensen denkt namelijk helemaal niet na over wat ze zoal op een dag eten en drinken. Met een detox doorbreekt u deze gewoonte van ongezond voedsel nuttigen.

De focus van een detox kuur is niet (uitsluitend) om af te vallen. Beschouwt u het als een herstart: we gaan weer even terug naar nul. Met een kuur als deze herstelt u dus niet alleen lichamelijke functies, ook uw denkwijze over eten.

En zeg nu zelf: een aantal dagen niet hoeven nadenken over wat je vanavond gaat eten is ook wel eens lekker!

Wat maakt dit zo gezond?

Traditionele sapcentrifuges versnipperen groente en fruit met behulp van scherpe mesjes die op hoge snelheid ronddraaien (tot wel 200 keer sneller dan een slowjuicer). Door deze rigoureuze wijze komt er bijzonder veel zuurstof bij het sap. Dit betekent dat het sap vrij snel begint te oxideren. Dit proces is te herkennen aan verschillende elementen, zoals een verkleuring van het sap of het scheiden van de vaste en vloeibare delen. Het “kauw”-proces van de slowjuicer (wat opmerkelijk langzamer is dan een sapcentrifuge), helpt bij het behouden van meer vitaminen, enzymen, mineralen en vezels uit de producten. Daarnaast kan de temperatuur in een blender ook nog behoorlijk oplopen door het snelle draaien en de wrijving. Ook deze verhoogde temperatuur heeft nadelige gevolgen voor de versheid van uw sap. Als klap op de vuurpijl worden de vitaminen en mineralen uit een slowjuice ook nog eens makkelijker opgenomen in je lichaam!

Dat is slowjuicen!

Hopelijk heeft u na het lezen van dit blog een beter idee van wat het slowjuice-proces inhoudt. Wij maken dankbaar gebruik van deze procedure om u de hoogste kwaliteit sap te bieden. Na het slowjuicen wordt het sap direct gekoeld en verstuurd. Zit uw favoriete recept niet in ons assortiment, maar zou u dat wel graag willen? Dat kan geregeld worden! Bij Daily Juices zijn wij dagelijks met onze sappen bezig en nieuwe recepten aan het uitproberen. Uiteraard staan wij ook open voor suggesties van onze klanten. Heeft u een vraag over onze werkwijze? Daar geven wij graag antwoord op!